Sery dojrzewające Wijngaard
Sery dojrzewające Wijngaard to opowieść o niezwykłej tradycji wytwarzania i nowoczesnym podejściu do dodatków, które wzmacniają doświadczenie smakowania. Czy jesteś gotowy/a na taką przygodę?
Staranny proces wytwarzania
Sposób produkcji holenderskich serów Wijngaard bazuje na wieloletniej tradycji rzemieślniczej niderlandzkich mistrzów.
Jak powstają niepowtarzalne w smaku wyroby Wijngaard? To wieloetapowy i starannie zaplanowany proces. Najpierw świeży ser zostaje umieszczony w okrągłych formach i jest powoli prasowany, dopóki nie pozbędzie się z niego całej wilgoci. Następnie zostawia się go na kilka godzin, zanim zostanie namoczony w solance. Sól jest ważna dla formowania i konserwacji sera, a także wzmacnia jego niepowtarzalny smak. Gdy ser jest już odpowiednio nasolony, trafia do pomieszczenia, w którym dojrzewa przez 14 dni. Później jest gotowy na przeniesienie do historycznego magazynu, gdzie będzie dojrzewać przez wiele tygodni.
Dołącz do zmysłowej przygody smaku
Skorzystaj z bogatej oferty serów holenderskich w naszym sklepie. Znajdziesz tu rozbudowaną kolekcję smaku, od łagodniejszych artykułów z czarnymi truflami, przez zdecydowane warianty z pomidorami i szczypiorkiem, aż po wyjątkowo wyraziste sery z wasabi czy z papryczkami chilli. Każdy smakosz znajdzie tu coś dla siebie.
35,90 zł
35,90 zł
37,90 zł
36,90 zł
34,90 zł