Sery dojrzewające Wijngaard

Sery dojrzewające Wijngaard to opowieść o niezwykłej tradycji wytwarzania i nowoczesnym podejściu do dodatków, które wzmacniają doświadczenie smakowania. Czy jesteś gotowy/a na taką przygodę? 

Staranny proces wytwarzania 

Sposób produkcji holenderskich serów Wijngaard bazuje na wieloletniej tradycji rzemieślniczej niderlandzkich mistrzów. 

Jak powstają niepowtarzalne w smaku wyroby Wijngaard? To wieloetapowy i starannie zaplanowany proces. Najpierw świeży ser zostaje umieszczony w okrągłych formach i jest powoli prasowany, dopóki nie pozbędzie się z niego całej wilgoci. Następnie zostawia się go na kilka godzin, zanim zostanie namoczony w solance. Sól jest ważna dla formowania i konserwacji sera, a także wzmacnia jego niepowtarzalny smak. Gdy ser jest już odpowiednio nasolony, trafia do pomieszczenia, w którym dojrzewa przez 14 dni. Później jest gotowy na przeniesienie do historycznego magazynu, gdzie będzie dojrzewać przez wiele tygodni. 

Dołącz do zmysłowej przygody smaku 

Skorzystaj z bogatej oferty serów holenderskich w naszym sklepie. Znajdziesz tu rozbudowaną kolekcję smaku, od łagodniejszych artykułów z czarnymi truflami, przez zdecydowane warianty z pomidorami i szczypiorkiem, aż po wyjątkowo wyraziste sery z wasabi czy z papryczkami chilli. Każdy smakosz znajdzie tu coś dla siebie.  

Sery z dodatkami Wijngaard

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl