Sery dojrzewające Reypenaer
Sery dojrzewające Reypenaer można określić jako synonim wybitnej holenderskiej historii wytwórczej. Kwintesencja rodzinnej tradycji, szacunku do historii i wielomiesięcznych procesów w zabytkowej dojrzewalni.
Historyczne mury, które tworzą niepowtarzalny smak
Miejsce, w którym dojrzewają wyroby Reypenaer jest tak samo unikalne, jak same sery. To wybudowany w 1906 roku budynek, który znajduje się w sąsiedztwie rzeki Oude Rijn, nieopodal centrum miasta Woerden. Właśnie tą rzeką w ubiegłym wieku sery były spławiane barkami na tradycyjny targ. Proces leżakowania w takim zabytkowym miejscu i w naturalnych warunkach przebiega dokładnie tak, jak życzyli sobie pierwsi twórcy rodzinnej holenderskiej wytwórni. Po zakończeniu dojrzewania sery można przechowywać nawet w temperaturze pokojowej, co stanowi świadectwo ich jakości.
Sery Reypenaer zostały trzykrotnie nagrodzone podczas prestiżowych International Cheese Awards w Nantwich jako najlepsze sery typu gouda w Holandii.