Sery dojrzewające Reypenaer

Sery dojrzewające Reypenaer można określić jako synonim wybitnej holenderskiej historii wytwórczej. Kwintesencja rodzinnej tradycji, szacunku do historii i wielomiesięcznych procesów w zabytkowej dojrzewalni. 

Historyczne mury, które tworzą niepowtarzalny smak 

Miejsce, w którym dojrzewają wyroby Reypenaer jest tak samo unikalne, jak same sery. To wybudowany w 1906 roku budynek, który znajduje się w sąsiedztwie rzeki Oude Rijn, nieopodal centrum miasta Woerden. Właśnie tą rzeką w ubiegłym wieku sery były spławiane barkami na tradycyjny targ. Proces leżakowania w takim zabytkowym miejscu i w naturalnych warunkach przebiega dokładnie tak, jak życzyli sobie pierwsi twórcy rodzinnej holenderskiej wytwórni. Po zakończeniu dojrzewania sery można przechowywać nawet w temperaturze pokojowej, co stanowi świadectwo ich jakości. 

Sery Reypenaer zostały trzykrotnie nagrodzone podczas prestiżowych International Cheese Awards w Nantwich jako najlepsze sery typu gouda w Holandii.

Sery dojrzewające Reypenaer

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl