Sery dojrzewające Reypenaer
Sery dojrzewające Reypenaer można określić jako synonim wybitnej holenderskiej historii wytwórczej. Kwintesencja rodzinnej tradycji, szacunku do historii i wielomiesięcznych procesów w zabytkowej dojrzewalni.
Historyczne mury, które tworzą niepowtarzalny smak
Miejsce, w którym dojrzewają wyroby Reypenaer jest tak samo unikalne, jak same sery. To wybudowany w 1906 roku budynek, który znajduje się w sąsiedztwie rzeki Oude Rijn, nieopodal centrum miasta Woerden. Właśnie tą rzeką w ubiegłym wieku sery były spławiane barkami na tradycyjny targ. Proces leżakowania w takim zabytkowym miejscu i w naturalnych warunkach przebiega dokładnie tak, jak życzyli sobie pierwsi twórcy rodzinnej holenderskiej wytwórni. Po zakończeniu dojrzewania sery można przechowywać nawet w temperaturze pokojowej, co stanowi świadectwo ich jakości.
Sery Reypenaer zostały trzykrotnie nagrodzone podczas prestiżowych International Cheese Awards w Nantwich jako najlepsze sery typu gouda w Holandii.
Ser żółty dojrzewający 1 rok Reypenaer 325g
Holenderski ser typu Gouda, dojrzewający 12 miesięcy w specyficznym mikroklimacie zabytkowego magazynu.
Dostępność: brak towaru
69,00 zł
Ser żółty dojrzewający 2 lata Reypenaer VSOP 300g
Reypenaer V.S.O.P. jest wytwarzany w tradycyjny sposób przez małą serowarnię. Następnie Reypenaer V.S.O.P. dojrzewa przez 2 lata w wyjątkowym mikroklimacie starego magazynu sera w Woerden (Holandia) z naturalnymi różnicami temperatury i wilgotności. Reypenaer V.S.O.P. ma niezwykle intensywny smak z zaskakującymi kryształami mineralnymi i złożonymi aromatami: karmelu, lekkiej czekolady i toffi.
Dostępność: brak towaru
79,00 zł
Ser żółty dojrzewający 3 lata Reypenaer X.O. Reserve 250g
Reypenaer X.O. Reserve jest ekskluzywnym holenderskim serem typu Gouda, dojrzewającym 30-36 miesięcy w zabytkowym klimacie starego magazynu, należącym do rodziny Wijngaard od pokoleń zajmującej się tradycyjnym serowarstwem.
Dostępność: brak towaru
89,00 zł